Ердоган анонсував новий наступ на півночі Сирії

Ердоган анонсував новий наступ на півночі Сирії

Фото: Reuters

Війська під проводом Туреччини візьмуть курс на місто, яке де-факто перебуває під контролем курдів.

Місто Манбідж, яке де-факто перебуває під контролем курдів, стане наступною метою турецької операції "Щит Євфрату" в Сирії проти бойовиків "ІД" та курдських загонів.   

Про це у вівторок, 28 лютого, на прес-конференції в Анкарі повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Reuters.

За його словами, війська, які підтримує Туреччина, незабаром почнуть рухатися в сторону міста Манбідж, що на півночі Сирії. Ердоган наголосив, що все йде за планом — на Манбідж наступатимуть після успішного видворення бойовиків "ІД" із міста Аль-Баб.

При цьому Ердоган наголосив, що Туреччина вважає загони народної оборони курдів (YPG) — національну армію Курдистану, що на півночі Сирії, — терористичною організацією. Тож президент Туреччини заявив, що загони курдів мають бути видворені на східне узбережжя річки Євфрат.

Крім того, Ердоган відкинув будь-яку змогу співпраці з Сирійськими демократичними силами (SDF), серед лав яких є й курдські загони.

Відзначимо, місто Манбідж розташоване на півночі Сирії, на західному узбережжі річки Євфрат і де-юре входить до провінції Алеппо, а де-факто — перебуває під контролем курдів.

Фото: wikimedia.org

"Щит Євфрату" — операція Туреччини в Сирії, покликана видворити з країни бойовиків "Ісламської держави" та курдські загони.

Між тим, Сирійський Курдистан — державне утворення на півночі Сирії (регіон Рожава), про створення якого було оголошено в березні 2016 року.

Нагадаємо, нещодавно турецькі війська і загони сирійської опозиції встановили контроль над містом Аль-Баб в Сирії, в якому орудували бойовики "ІД".

Робота "Білих касок": в Мережі показали, як рятувальники витягають людей після авіаударів у Сирії

Робота "Білих касок": в Мережі показали, як рятувальники витягають людей після авіаударів у Сирії

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація