Ердоган анонсував саміт щодо Сирії за участю Меркель, Макрона і Путіна

Ердоган анонсував саміт щодо Сирії за участю Меркель, Макрона і Путіна

Фото: Associated Press

Під час зустрічі мають обговорити ситуацію в охопленому боями сирійському регіоні Ідліб.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган анонсував проведення 5 березня саміту щодо Сирії за участю канцлерки Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона та президента Росії Володимира Путіна.

З ними він хоче обговорити ситуацію в охопленій боями провінції Ідліб, заявив Ердоган у суботу, 22 лютого, в турецькому місті Ізмір, повідомляє інформагенція dpa.

За словами турецького президента, напередодні під час телефонних розмов з Путіним, Меркель та Макроном він висловив свою рішучість щодо врегулювання ситуації в Ідлібі.

"Ми знову зустрінемося 5 березня і обговоримо ці проблеми", - наголосив Ердоган.

При цьому місця проведення саміту він не назвав.

Нові обстріли в Ідлібі

Тим часом турецькі військові в суботу обстріляли 21 ціль в Ідлібі у відповідь на загибель свого військовослужбовця, повідомляє турецька інформагенція Anadolu. Згідно із заявою Міноборони Туреччини, ударів по об'єктах завдали у відповідь на танковий обстріл турецьких позицій на північному заході Сирії. Один турецький військовослужбовець отримав тяжкі поранення в результаті сирійського обстрілу і помер дорогою до лікарні.

Нагадаємо, від грудня 2019 року війська сирійського президента Башара Асада, якого підтримують Росія та Іран, проводять наступальну операцію в сирійській провінції Ідліб. Це - єдина територія Сирії, що залишалася під контролем ісламістів та збройних загонів сирійської опозиції. Раніше Анкара застерігала Дамаск від подальшого наступу в Ідлібі. Туреччина, своєю чергою, підтримує загони сирійської опозиції.

За даними ООН, від початку грудня 2019 року через загострення протистояння в цьому регіоні майже 900 тисяч людей залишили свої домівки в охоплених боями районах Ідлібу.

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Битва за Сирію
Наступна публікація