Ердоган назвав умову завершення наступальної операції Туреччини в Сирії

Ердоган назвав умову завершення наступальної операції Туреччини в Сирії

Фото: УНІАН

Західний світ закликає Анкару зупинити військові дії.

Туреччина завершить свою військову операцію на північному сході сусідньої Сирії, щойно курдські бойовики в цьому регіоні складуть зброю і покинуть території, де Анкара планує створити "зону безпеки".

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Reuters.

Він додав, що без цієї умови жодна сила не змусить турецькі війська зупинити наступ. Ердоган наголосив, що Анкара не готова вести переговори з цього питання, доки не з'явиться "зона безпеки".

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпочалася давно запланована військова операція на північному сході Сирії в районі, який наразі контролюють курди. Цей крок став наслідком того, що президент США Дональд Трамп на вихідних повідомив, що американські війська будуть виведені з району і цього разу не захищатимуть курдів. Представники очолюваних курдами Сирійських демократичних сил вже заявили про те, що турецькі військові літаки почали атакувати регіон, створюючи "величезну паніку" серед людей.

Туреччина заявляє, що прагне створити безпечну зону глибиною 32 км в прикордонному регіоні, щоб убезпечити країну від загрози, яку, за її словами, представляють курдські терористичні групи.

Раніше Туреччина оголосила про фінальний етап підготовки масштабної військової операції на Північному Сході Сирії проти курдських загонів народної самооборони (YPG), які довгий час були під захистом Сполучених Штатів. У Вашингтоні заявили, що відведуть свої війська та цього разу не стануть на захист "курдів".

ТСН.ua розповідає, чому Туреччина йде війною на курдські угруповання, що буде в зоні "зачистки" та як США "передумали" ставати на захист колишніх союзників.

Спинити Ердогана: чим обернеться для світу і України напад Туреччини на Сирію  

Спинити Ердогана: чим обернеться для світу і України напад Туреччини на Сирію  

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація