Ердоган не буде скасовувати вибори через землетруси: відбудуться вчасно

Ердоган не буде скасовувати вибори через землетруси: відбудуться вчасно

Фото: Associated Press

Голосування заплановане на травень.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган переконаний: попри смертоносні землетруси в лютому, країні вдасться провести вибори 14 травня.

Про це він заявив, виступаючи в парламенті перед депутатами своєї керівної партії, пише Reuters.

"Ця нація зробить все необхідне 14 травня, з божою допомогою", - сказав Ердоган.

До слова, після землетрусів з'явилися повідомлення, що, ймовірно, президентські та парламентські вибори доведеться перенести або провести, як планувалося раніше - 18 червня. Зокрема, один з чиновників заявив, що трагедія створила "серйозні труднощі" для проведення виборів у травні. 

Слід зауважити, що до смертельної катастрофи популярність турецького лідера була підірвана різким зростанням вартості життя, а також падінням курсу ліри.  Нині лунають сумніви щодо здатності виборчих органів підготуватися і забезпечити логістику для голосування людей. Зокрема, які постраждали в зоні землетрусу.

Нагадаємо, 6 лютого в Туреччині та Сирії стався потужний землетрус магнітудою 7,8 бала. Згодом були ще два - магнітудою 7,7 і 7,6 бала. Вони стали найсильнішими на території країни від 1939-го.

Станом на 25 лютого кількість жертв перевищила 50 тис. Так, в Туреччини загинуло 44 218 людей, а в Сирії - 5 914 осіб. Але рятувальники продовжують роботу. 

До слова, доктор геологічних наук Начі Гьорюр вважає, що у Туреччині зберігається небезпека повторних землетрусів. Тепер обережним потрібно бути мешканцям міста Адана. Адже там є відгалуження Східно-Анатолійського розлому.

Читайте також:

Землетруси в Туреччині: влада арештовує недобросовісних забудовників

Землетруси в Туреччині: влада арештовує недобросовісних забудовників

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація