Ердоган обіцяє швидке завершення операції проти курдів у Сирії

Ердоган обіцяє швидке завершення операції проти курдів у Сирії

Фото: Reuters

20 січня Туреччина розпочала операцію "Оливкова гілка" на півночі Сирії, а 21 січня турецькі війська почали наземний наступ.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що прагне швидкого завершення операції "Оливкова гілка" проти курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) на півночі Сирії.

"Ми завершимо цю операцію, на те Божа воля, найближчим часом", - заявив Ердоган, - пише Reuters.

Турецький президент також пригрозив, що збройні сили його країни "знищать" представників підрозділів YPG, які "не повинні сподіватися на допомогу США, щоб перемогти Туреччину". За словами Ердогана, курдські організації "Загони народної самооборони", Робітнича партія Курдистану (PKK) та партія "Демократичний союз" (PYD) будуть подолані, допоки від них нічого не залишиться.

Бої за район Афрін

У неділю турецькі війська, за їхніми твердженнями, увійшли на територію району Афрін, щоб витіснити звідти сили YPG. Водночас, за даними спостерігачів із Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, турецьким підрозділам поки не вдалося просунутися - тривають запеклі бої з курдськими загонами. За даними центру, військовим вдалося захопити село Шенгаль, розташоване поблизу турецького кордону.

Також повідомляється, що турецька сторона відкрила кілька пунктів перетину кордону для людей, які хочуть покинути район бойових дій. Турецьку армію підтримують союзні підрозділи "Вільної сирійської армії" (FSA). За словами її представника, до операції приєднаються близько 25 тисяч бійців FSA.

Нагадаємо, що Туреччина напередодні розпочала військову операцію під назвою "Оливкова гілка" проти сирійських курдів: 72 турецькі літаки атакували понад 100 цілей. Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що "Анкара прагне усунути загрозу кордонам Туреччини, яка походить з північного заходу Сирії в останні три роки".

У Анкарі раніше заявили про обстріл з боку курдів уранці в неділю, 21 січня, прикордонної турецької провінції Кіліс. Як стверджує губернатор провінції, три ракети влучили в будинки, одна людина легко поранена.

Внаслідок російських та урядових авіаударів у Сирії загинули 17 цивільних

Внаслідок російських та урядових авіаударів у Сирії загинули 17 цивільних

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація