Ердоган прибуде в Санкт-Петербург з офіційним візитом у серпні

Ердоган прибуде в Санкт-Петербург з офіційним візитом у серпні

Фото: Reuters

Лідери держав зустрінуться 9 серпня.

Президент Туреччини Таїп Ердоган приїде з офіційним візитом у Санкт-Петербург 9 серпня. Про це повідомив віце-прем'єр Туреччини Мехмет Шимшек на зустрічі з віце-прем'єром РФ Аркадієм Дворковичем, передає ТАСС.

"Пан посол нас поінформував, що наш шановний президент підтвердив, що 9 числа (серпня) він буде в Санкт-Петербурзі. Сьогодні ми тут, щоб якомога швидше і прискореними темпами нормалізувати ситуацію і наші стосунки, які були перервані 24 листопада 2015 року", - сказав Шимшек.

Своєю чергою, віце-прем'єр Росії Аркадій Дворкович також підтвердив зустріч президентів обох країн.

"Ми зустрічаємося за вказівкою наших керівників за підсумками розмови між президентом Росії і Туреччини. Нам необхідно створити змістовну основу для планованої в першій половині серпня зустрічі наших керівників", - сказав Дворкович.

Віце-прем'єр Туреччини також подякував Росії за підтримку офіційної влади під час спроби військового перевороту 15 липня. Він також наголосив на важливості нормалізування перерваних відносин між двома країнами.

Нагадаємо, Путін обговорив з Ердоганом спробу військового перевороту. Президент РФ зазначив, що Росія категорично не сприймає антиконституційні дії і насильство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація