Ердоган заявив про бажання "покласти край" агресивній поведінці Хафтара

Ердоган заявив про бажання "покласти край" агресивній поведінці Хафтара

Фото: Associated Press

В Берліні розпочався саміт з врегулювання конфлікту в Лівії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наполягає на тому, щоб змусити командувача Лівійської національної армією генерала Халіфа Хафтара відмовитися від "своєї агресивної поведінки".

Про це 15 січня пише ТАСС.

Ердоган впевненний, що для забезпечення в Лівії миру і спокою на берлінській конференції має бути забезпечено перемир'я і знайдено політичне вирішення питання, а для цього необхідно, "щоб агресивній поведінці Хафтара було покладено край".

"Хафтар не підписав угоду, що показує нам, що він не є прихильником мирного процесу, а прагне до військового вирішення конфлікту", - заявив Ердоган.

Нагадаємо, у Москві 13 січня очікувалося  підписання угоди про перемир’я між лівійським генералом Халіфом Хафтаром та очільником міжнародного визнаного Уряду національної згоди Фаїзем Сараджем, однак перемовини були провалені.

У Лівії визнаний ООН уряд і угруповання "Лівійська національна армія" на чолі з Халіфом Хафтаром звинуватили один одного у порушенні перемир’я, що було запропоновано Туреччиною та Росією через бої на околицях столиці Триполі. Туреччина і Росія після домовленостей оголосили, що сторони конфлікту в Лівії дійшли згоди щодо припинення вогню. Це відбулось на тлі наступу сил Хафтара на Сірт і кампанії зі взяття Триполі, що триває вже 9 місяців.

Туреччина, яка нещодавно розмістила сили у Лівії для підтримки уряду, заявила, що зауважила, що всі сторони намагаються дотримуватися режиму припинення вогню і ситуація спокійна за винятком "одного чи двох окремих інцидентів".

Що відбувається в Лівії та чим ескалація конфлікту небезпечна для Європи, читайте в матеріалі ТСН.ua.

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Повʼязані теми:

Наступна публікація