Ердоган заявив про нову турецьку військову операцію в Сирії

Ердоган заявив про нову турецьку військову операцію в Сирії

Фото: Reuters

Роль Туреччини вийшла вже далеко за межі простої військової допомоги повстанцям.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що його країна перебуває на останньому етапі підготовки до нової військової операції в Сирії.

Про це інформує Anadolu.

"Ми на останній стадії підготовки до залучення до регіонів у Сирії, де ми забезпечили стабільність через "Щит Євфрату" і "Оливкової гілки", нових регіонів. З божою допомогою у найближчому майбутньому ми звільнимо і нові території, забезпечивши на них безпеку", - сказав Ердоган.

Раніше про те, що Туреччина планує провести ще одну операцію біля своїх кордонів, повідомлялося в травні.Тоді Ердоган заявляв, що турецькі військові готові для нової місії.

Роль Туреччини вийшла вже далеко за межі простої військової допомоги повстанцям. Приміром, турки допомагають будувати об’єкти соціальної інфраструктури.

Нагадаємо, спецоперація турецьких військових "Оливкова гілка" почалася на території Сирії 20 січня. Її головною метою є очищення сирійського району Афрін від сирійських курдів: 72 турецьких літаки атакували понад 100 цілей, а також були введені танки. Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що таким чином "Анкара прагне усунути загрозу кордонів Туреччини, що йде з північного заходу Сирії в останні три роки".

Міністри закордонних справ країн ЄС збираються обговорити ситуацію у Сирії

Міністри закордонних справ країн ЄС збираються обговорити ситуацію у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація