Ердоган заявив, що ЄС не дотримується зобов'язань угоди про біженців

Ердоган заявив, що ЄС не дотримується зобов'язань угоди про біженців

Фото: Reuters

Європейські лідери були нещирі з нами, - вважає турецький президент.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вважає, що Європейський союз не виконує свою частину зобов'язань у рамках укладеної в березні угоди про біженців.

Про це пише ВВС.Russian.

Після спроби державного перевороту, яка відбулася 15 липня, подальша доля угоди, укладеної між ЄС і Туреччиною у березні, опинилася під питанням.

"Європейські лідери були нещирі з нами", - сказав президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Наприклад, з обіцяних 3 млрд євро, ЄС виплатив Туреччині лише символічні один-два мільйони, заявив турецький лідер.

Туреччина розмістила у себе і містить близько 2,7 млн сирійських біженців, і це, за словами Ердогана, вже обійшлося бюджету країни майже в 11 млрд євро.

"Туреччина дотримується своєї частини зобов'язань у рамках угоди про біженців", - заявив турецький лідер.

Нагадаємо, що раніше верховний представник ЄС із зовнішньої політики Федеріка Могеріні заявила, що надзвичайний стан дає турецькій владі найширші повноваження в управлінні країною. Але при цьому вони повинні поважати верховенство закону і неухильно дотримуватися права людини та основних свобод.

Лідери ЄС нагадують, що призупинення дії європейської конвенції з прав людини може бути здійснено лише у відповідності з існуючими правилами. Надзвичайний стан дає майже необмежену владу президента Ердогану.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили спробу державного перевороту. Під час зіткнень, за останніми даними, загинули більше 260 людей.

В Генштабі заявили, що організаторами перевороту були представники ВПС і військової поліції.

Путч у Туреччині

У Туреччині призупинили дію Європейської конвенції із прав людини

У Туреччині призупинили дію Європейської конвенції із прав людини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація