Ердоган знову обурився через присутність російських "вагнерівців" у Лівії

Ердоган знову обурився через присутність російських "вагнерівців" у Лівії

Фото: Associated Press

Президент Туреччини не розуміє, чому питання іноземних сил в Лівії не піднімається та ігнорується.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган знову заявив, що в Лівії діє 2,5 тисячі бійців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" - він вже казав про це наприкінці грудня.

Про це пише газета Daily Sabah.

Ердоган заявив про це, коли доповідав, що Анкара направила до Лівії поки що лише групу військових інструкторів. Водночас, за його словами, в Лівії присутні іноземні сили, які підтримують Лівійську національну армію Халіфи Хафтара, зокрема й "вагнерівці".

Президент Туреччини обурився тому, що питання іноземних сил в Лівії не піднімається та ігнорується.

Водночас, за його словами, йдеться не лише про найманців ПВК "Вагнера", але й про п’ять тисяч солдатів з Судану, а також солдатів з Чаду і Нігеру".

Тим часом Конфлікт між визнаним ООН урядом Лівії та підконтрольною бунтівному генералу Халіфі Хафтару Лівійською національною армією (ЛНА), який буквально розділив країну, перейшов у активну фазу. Хафтар, якого підтримує Росія, посилив наступ на столицю Триполі, а Туреччина стала на захист уряду. ТСН.ua розповідає, як розгортається ситуація в Лівії та чому втрутилися РФ і Туреччина, про провалене підписання мирного договору в Москві та чим це все загрожує Європі.

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Туреччина відправить свої війська до Лівії, аби підтримати адміністрацію Триполі

Повʼязані теми:

Наступна публікація