"Етичний обов'язок": Папа Римський розповів про свої плани вакцинуватися від коронавірусу

"Етичний обов'язок": Папа Римський розповів про свої плани вакцинуватися від коронавірусу

Фото: Associated Press

Папа наголосив, що вакцини чимало разів рятували людство від багатьох захворювань.

Папа Римський Франциск планує вакцинуватися від коронавірусу наступного тижня. До цього він закликав і інших громадян, бо за його словами, "з етичної точки зору" зробити щеплення від COVID-19 необхідно кожній людині.

Про це Папа Франциск сказав в інтерв'ю телеканалу Mediaset, пише Canale 5.

Понтифік наголосив, що зробивши щеплення від коронавірусу людина захищає і себе, і оточуючих.

"Я думаю, що з етичної точки зору все повинні зробити щеплення, тому що від цього залежать здоров'я і життя інших людей", - заявив Папа.

Глава католицької церкви зауважив, що раніше людству саме за допомогою вакцинації вдалося перемогти такі небезпечні захворювання, як поліомієліт і кір. Франциск висловила здивування, чому дехто вважає вакцини небезпечними і заперечує їх. На його думку, таке заперечення є самогубним. 

Крім того, Папа Римський розповів, що кампанія з вакцинації почнеться у Ватикані наступного тижня, а тому він вже записався на щеплення.

Нагадаємо, 94-річна королева Єлизавета II та її 99-річний чоловік принц Філіп зробили щеплення від коронавірусу. Подружжя вакцинувалося сьогодні, приєднавшись до близько 1,5 млн мешканців Великої Британії, яким також вже зробили перший укол.

Чому деякі країни потрапили у скандали через вакцинацію від коронавірусу

Чому деякі країни потрапили у скандали через вакцинацію від коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація