Фаворит виборів на посаду голови Єврокомісії заявив, що у разі обрання спробує заблокувати "Північний потік-2"

Фаворит виборів на посаду голови Єврокомісії заявив, що у разі обрання спробує заблокувати "Північний потік-2"

Фото: Associated Press

Він є кандидатом від найбільшої Європейської народної партії.

Лідер фракції Європейської народної партії у Європарламенті та найбільш імовірний наступний голова Європейської комісії Манфред Вебер заявив, що у разі обрання намагатиметься заблокувати будівництво "Північного потоку-2".

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Polska.

"Я проти цього проекту. Він не в інтересах Європейського союзу, тому що він збільшить нашу залежність від російської сировини. А ми потребуємо більшої незалежності від російського газу. Як голова Європейської комісії, я буду використовувати всі можливості для блокування "Північного потоку-2", - заявив Вебер.

За його словами, у разі обрання він зробить для того, аби це блокування стало можливим. Водночас, сам Вебер є німцем, і його позиція відрізняється від офіційної позиції Берліна.

"Я не є німецьким кандидатом на посаду глави Європейської комісії, а є кандидатом від Європейської народної партії. Європа - це 28 країн. Думаючи про Європу, ми повинні думати про незалежність від російського газу", - зазначив Вебер.

Нагадаємо, 12 березня Європейський парламент ухвалив новий звіт стосовно політичних стосунків між Європейським союзом та Росією, в якому закликав припинити будівництво "Північного потоку-2" та бути готовим до введення нових санкцій. У звіті наголошується, що проект "Північний потік-2" може збільшити залежність ЄС від поставок російського газу та поставити під загрозу внутрішній ринок Європи, а тому має бути припинений. У лютому ж росіяни погрожували європейським країнам труднощами з газом, якщо вони блокуватимуть "Північний потік-2".

"Північний потік-2": євродепутати закликають зупинити будівництво проекту

"Північний потік-2": євродепутати закликають зупинити будівництво проекту

Повʼязані теми:

Наступна публікація