ФБР оприлюднило дані розслідуванні смерті засновника Russia Today Лесіна - ЗМІ

ФБР оприлюднило дані розслідуванні смерті засновника Russia Today Лесіна - ЗМІ

ФБР оприлюднило дані розслідуванні смерті засновника Russia Today Лесіна - ЗМІ

Фото: ria.ru

Слідчі ФБР підтвердили попередній висновок поліції.

ФБР оприлюднило частину файлів зі справи про розслідування загибелі колишнього міністра друку РФ та засновника Russia Today Михайла Лесіна, які також вказують на нещасний випадок.

Про це повідомило в п'ятницю "Радіо Свобода"

"Файл з 56-ти сторінок, розкритий правоохоронним агентством США 26 січня, містить суттєво відредаговані копії медичного й токсикологічного аналізу тіла Лесіна, а також матеріалів судмедекспертизи записів з камер спостереження готелю, де він жив останні дні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, ФБР підтверджує попередні висновки поліції щодо смерті ненасильницького характеру, не знайшовши доказів на підтримку версії про вбивство.

Як зазначається, слідчі ФБР перевірили десятки годин відеоматеріалів з камер спостереження. На кадрах з готелю Dupont Circle одна з камер зафіксувала "досить чітке зображення задньої частини голови Лесіна" о 10:48 ранку 4 листопада 2015 року. Через приблизно 25 годин після цього тіло "батька російської пропаганди" було знайдено в його кімнаті.

Окремо вказується, що весь цей час Лесін перебував у готелі.

Нагадаємо, що колишній близький союзник президента Росії Володимира Путіна і засновник Russia Today Михайло Лесін помер від тупої травми голови. Такого висновку дійшли американські судово-медичні експерти. Крім того, на тілі Лесіна були виявлені тупі травми шиї, тулуба, рук і ніг.

Його знайшли в районі Дюпон Серкл у Вашингтоні в листопаді 2015 року. Цей район — центр світової ЛГБТ-спільноти. Лесін був міністром у справах друку, а згодом очолював холдинг "Газпром-Медіа". Є інформація, що в Сполучених Штатах у нього був особняк за 28 мільйонів доларів - і один з сенаторів просив Міністерство юстиції РФ перевірити, звідки у колишнього держслужбовця такі гроші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація