ФБР заарештувало понад сотню протестувальників через штурм Капітолія

ФБР заарештувало понад сотню протестувальників через штурм Капітолія

Фото: Associated Press

Також американська поліція встановила особи 200 потенційних учасників штурму Капітолія.

Співробітники федерального бюро розслідувань США (ФСБ) після штурму Капітолія заарештували понад 100 учасників заворушень й встановили особи понад 200 потенційних порушників.

Про це заявив очільник ФБР Крістофер Рей, повідомляє Politico та The Hill.

За його словами, розслідування справи про штурм Капітолія триває, правоохоронці продовжують збирати інформацію про інших імовірних порушників порядку.

"Ми і наші партнери вже заарештували понад 100 осіб за їхню злочинну діяльність під час штурму Капітолія і продовжуємо проводити незліченні інші пов'язані з цим розслідування... Ми стурбовані потенційною можливістю насильства на численних протестах і мітингах, запланованих тут, у Вашингтоні, і у країні в найближчі дні, в результаті чого озброєні люди можуть опинитися в безпосередній близькості від урядових будівель і офіційних осіб", - прокоментував Рей.

Водночас він попередив, що ФБР посилено працює напередодні інавгурації обраного президента Джо Байдена.

"Від 6 січня ми вже ідентифікували більше 200 чоловік. Ми знаємо, хто ви. Якщо ви будете там, то агенти ФБР вас знайдуть", - попередив Рей.

Нагадаємо, одного із учасників штурму Капітолія знайшли мертвим в його ж будинку в місті Альфаретта. Загиблий лежав у підвалі в крові.

Як відомо, демократи Палати представників Сполучених Штатів зібрали достатньо голосів, щоб оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу за підбурювання до протестів. 20 січня запланована інавгурація новообраного президента США Джо Байдена, тому Трамп і так залишить свою посаду. Однак, у разі імпічменту він не зможе більше балотуватися на пост глави Сполучених Штатів.

Читайте також:

Вже не президент: Палата представників Конгресу проголосувала за імпічмент Трампа

Вже не президент: Палата представників Конгресу проголосувала за імпічмент Трампа

Повʼязані теми:

Наступна публікація