Федеральна влада США відновлює смертну кару: відомі перші засуджені до страти

Федеральна влада США відновлює смертну кару: відомі перші засуджені до страти

Фото: Associated Press

На федеральному рівні протягом майже 20 років діяв неофіційний мораторій на смертну кару.

Федерельна влада США  після майже двох десятків років перерви відновлює смертну кару.

Про це повідомдяє ABC News із посиланням на Міністерство юстиції.

У повідомленні відомства зазначається, що таке рішення ухвалили щодо п'яти ув'язнених, засуджених за вбивство, подекуди тортури і зґвалтування "найбільш уразливих представників суспільства - дітей і людей похилого віку".

Там зазначили, що генеральний прокурор США Вільям Барр доручив виконувачу обов'язків директора Федерального бюро в'язниць "призначити страту" п'яти осіб.

"Міністерство юстиції підтримує верховенство закону – і ми зобов'язані перед жертвами та їхніми родинами виконати вирок, винесений нашою системою правосуддя", - сказав Барр.

За даними Міністерства юстиції, серед ув'язнених, яких мають стратити,  член групи "переваги білих", який убив сім'ю з трьох осіб і викинув їх в Арканзасі 1999 році, також людина, яка зарізала 63-річну бабусю і змусила її онучку сісти поруч із трупом протягом дороги у кілька десятків кілометрів, а потім вбила і її.

Міністерство юстиції каже, що всі страти відбудуться в пенітенціарній установі США Терре Хот, у штаті Індіана.

Попри перерву в застосуванні смертної кари на федеральному рівні США, страту в цей час застосовували на рівні влади штатів.

Нагадаємо, в Amnesty International стверджують, що загалом кількість задокументованих страт у світі скоротилася. Згідно зі звітом, оприлюдненим у Берліні 10 квітня, у 20 державах було страчено щонайменше 690 осіб. ТСН.ua зібрав найголовніше про те, у яких країнах досі застосовують смертну кару та за які злочини можна отримати фатальний вирок

Смертну кару за одностатеві стосунки, зраду чи знеславлення пророка запровадили у Брунеї

Смертну кару за одностатеві стосунки, зраду чи знеславлення пророка запровадили у Брунеї

Повʼязані теми:

Наступна публікація