Фейкові новини: Трамп відхрестився від критики на адресу дочки за використання особистої пошти

Фейкові новини: Трамп відхрестився від критики на адресу дочки за використання особистої пошти

Фото: Reuters

Президент США також зазначив, що не переживає за дочку.

Президент США Дональд Трамп назвав повідомлення про використання його дочкою Іванкою Трамп особистої електронної пошти для листування "фейковими новинами", повідомляють американські ЗМІ.

"Гілларі Клінтон видалила 33 тис. електронних листів. У неї був сервер в підвалі. Іванка Трамп цього не робила. Її дзвінки не були засекречені, а ось у Гіларі Клінтон були. Це все фейкові новини", - заявив Трамп перед своїм від'їздом у Флориду у відпустку на День подяки.

Між тим, подібне потенційне порушення  Клінтон під час її перебування на посаді держсекретаря США стало центральним елементом президентської кампанії Трампа в 2016 році. Він активно критикував свою суперницю за використання приватного сервера та за подальше видалення листування.

"Вони (листи - ред) не були видалені, як у Гілларі Клінтон. Вона (Іванка Трамп - ред.) нічого не робила, щоб приховати свої електронні листи. Я сьогодні швидко подивився, (...) вони всі в президентських архівах, нічого не заховано", - сказав Трамп.

Президент США також зазначив, що не переживає за дочку. За його словами, вона "може впоратися сама".

Раніше газета "Вашингтон пост" повідомила про те, що Трамп спілкувалася з вищими посадовими особами за особистої електронної пошти. За даними видання, протягом 2017 року вона відправила сотні листів про справи Білого дому і її офіційному розкладі помічникам адміністрації президента, посадових осіб кабінету міністрів, а також особистим помічникам.

За словами адвоката Аббі Лоуелла, який представляє інтереси дочки Трампа, іноді вона використовувала особисту пошту, "майже завжди для логістики і планування щодо її сім'ї". Він також зазначив, що вона перестала робити це, як тільки дізналася про вимоги до електронного листування.

Між тим, республіканець Трей Гоуді, голова Комітету з нагляду та урядової реформи палати представників американського конгресу, направив лист голові апарату Білого дому Джона Келлі з вимогою надати інформацію про листування Трамп. Він зазначив, що ця справа стосується "закону про президентські записах та інших вимогах до безпеки і обліку".

У своєму листі він вказав 5 грудня як крайній строк для відповіді на запит. Він також попросив тримати комітет в курсі внутрішнього розслідування Білого дому по цій справі.

Гілларі Клінтон презентувала свою книгу

Гілларі Клінтон презентувала свою книгу

Нагадаємо, скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі свого особистого електронного адреси.

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація