Франція поки не підтримує ідею Зеленського щодо "нормандського формату"

Франція поки не підтримує ідею Зеленського щодо "нормандського формату"

Фото: pixabay.com

Включення США до переговорів не на порядку денному.

Франція наразі не розглядає питання про можливість розширення нормандського формату за рахунок Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Франції.

Як зазначили представники відомства, питання модифікації нормандського формату не стоїть на порядку денному.

"Франція повністю за врегулювання конфлікту і виконання Мінських домовленостей, зокрема в рамках нормандського формату, в якому вона бере активну участь. Франція і Німеччина підтримують регулярний діалог і тісні консультації зі спеціальним представником США в Україні послом Куртом Волкером", - уточнили в міністерстві.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не підтримує ідею розширити "нормандський формат" представниками США та Великої Британії. "Ми виходимо з того, що формат узгоджений, він має шанс у нових умовах просунутися вперед, важливо не розпорошувати увагу", - сказав він. Менш категоричним був президент РФ Володимир Путін. Він заявив, що нова зустріч із керівництвом України "у будь-якому форматі" може відбутися після формування уряду.

8 липня Зеленський російською звернувся особисто до Володимира Путіна: "Треба поговорити? Треба. Давайте. Чий Крим, і кого там нема на Донбасі. Компанію для розмови пропоную наступну. Я, ви, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, прем'єрка Британії Тереза Мей, канцлерка ФРН Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Лукашенко із задоволення прийме нас у Мінську".

Пізніше у Держдепі США привітали ідею Зеленського розширити "нормандський формат".

Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" у зв'язку із втратами на фронті

Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" у зв'язку із втратами на фронті

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація