Французькі митці влаштували акцію на підтримку Сенцова з нагоди приїзду в Париж Путіна

Французькі митці влаштували акцію на підтримку Сенцова з нагоди приїзду в Париж Путіна

Фото: Reuters

На площі Республіки вимагають звільнити з полону українця.

Париж цими днями перетворився на центр світової дипломатії. Президент Франції Емануель Макрон запросив понад 70 глав держав на святкування сотої річниці закінчення Першої світової війни, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поміж гостей президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін та президент США Дональд Трамп. Порошенко і Путін візьмуть участь в одних і тих самих заходах у Парижі, зокрема будуть на параді під Тріумфальною аркою, на обіді у Версалі і на Форумі миру, але розмовляти не планують. Формальної зустрічі між українським і французьким президентом також не заплановано, натомість Порошенко проведе двосторонні зустрічі з іншими європейськими колегами.

Світові лідери з'їхалися до Франції на святкування сотої річниці закінчення Першої світової війни

Світові лідери з'їхалися до Франції на святкування сотої річниці закінчення Першої світової війни

Тим часом для французьких культурних діячів візит Путіна до Парижа став нагодою закликати лідерів Заходу відкритим листом у газету Le Monde натиснути на Кремль і добитися звільнення Олега Сенцова, та влаштувати на площі Республіки акцію протесту з вимогами звільнити українського режисера. Тиснуть на Путіна і родичі загиблих пасажирів збитого літака "Малайзійських авіаліній" – у своєму листі вони закликають Дональда Трампа вплинути на росіянина, адже "провину ніколи не пізно спокутувати".

Щоправда, наразі досі не відомо, чи зустрінеться американський президент з російським – Кремль повідомив про заплановану двосторонню зустріч, однак пізніше адміністрація Трампа цю інформацію спростувала. Чи відбудеться на французьких теренах хоч якийсь дипломатичний зсув, ми дізнаємося в неділю, а наразі Париж готується до масштабної події посилюючи заходи безпеки – близько 10 тисяч правоохоронців піклуватимуться про безпеку учасників заходів, парижан, а надто  президента Макрона, адже вчора стало відомо, що на французького президента готувався замах, проте зловмисників вчасно заарештували.

Кореспондент ТСН Марія Єщенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація