Французькі м'ясники звинуватили веганів у тероризмі та просять підтримки у влади

Французькі м'ясники звинуватили веганів у тероризмі та просять підтримки у влади

Фото: pixabay.com

М’ясники нарікають, що агресивні активісти хочуть знищити цілий шар народної культури.

У Франції керівник асоціації м’ясників звинуватив веганів і вегетаріанців у надмірно агресивному відстоюванні їх поглядів. На думку Жана-Франсуа Гіарі, діяльність цих ентузіастів може загрожувати французькій культурі, пише ВВС.

Гіарі звернувся до влади країни з відкритим листом, у котрому просить захистити м'ясні лавки від агресивних веганів, котрі закидають камінням м’ясні лавки, малюють графіті на вітринах і використовують інші форми вандалізму, щоб пропагувати свою філософію. Лише за останні кілька місяців у Франції облили кров’ю вітрини 15 м’ясних крамниць, зазначає він. Автор вбачає в цьому намагання завдати шкоди "цілому сегменту французької культури" споживання м’яса. "Ці люди прагнуть поширити терор і змусити цілу гілку французької культури зникнути", - пише м’ясник.

 

Вегани-радикали: у світі почастішали агресивні напади зоозахисників

Вегани-радикали: у світі почастішали агресивні напади зоозахисників

 

Він переконаний, що вегани прагнуть "нав’язати абсолютній більшості людей свій спосіб життя або навіть свою ідеологію". Гіарі вважає, що "веганський спосіб життя занадто роздутий у ЗМІ". Опитування показують, що вегетаріанці і вегани складають невелику частину населення країни – м’яса в їжі не вживають близько 3% французів. А кореспондент ВВС в Парижі Люсі Вільямсон зауважує, що м’ясники дійсно займають особливе місце у французькій гастрономічній культурі, однак у протистоянні з веганами насправді немає нічого нового, бо і 20 років тому ті заливали клеєм замки крамниць, де торгують м’ясом.

 

 

У березні французька активістка веганства Міріам-Серж Жуглет була заарештована після того, як написала в соцмережах, що смерть м'ясника Крістіана Медвеса, вбитого під час теракту в місті Треб, була справедливою. "Що, вас шокує те, що вбивця був убитий терористами? А мене ні, я йому ані краплі не співчуваю", - заявила вона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація