Французький кардинал отримав умовний термін за те, що приховував сексуальні злочини священика-педофіла

Французький кардинал отримав умовний термін за те, що приховував сексуальні злочини священика-педофіла

Фото: Associated Press

 Активісті очікували, що його виправдають.

Французький кардинал, архієпископ Ліону Філіп Барбарен отримав шість місяць ув’язнення умовно за те, що не повідомляв та приховував сексуальні злочини священика-педофіла Бернарда Прейната.

Про це повідомляє The Associated Press.

Суд визнав його винним у тому, що він не розповів про факти сексуального насильства в період від липня 2014 року до червня 2015 року. Очікувалось, що суд виправдає Барбарена та ще п’ятьох осіб у цій справі.

Ймовірні жертви сексуального насильства Прейната розповідали, що Барбарен та інші церковні чиновники знали про ці злочини, однак роками прикривали священика-педофіла та приховували це.

Адвокат Барбарена вже заявив, що буде оскаржувати вирок. "Ми сподіваємося, що на наступному етапі правосуддя буде відновлено", - зазначив він.

Нагадаємо, 26 лютого один з найвпливовіших кліриків Римсько-католицької церкви в Австралії був визнаний винним у декількох випадках сексуального насильства над дітьми під час таємного судового розгляду у Мельбурні. 77-річний австралійський кардинал Джордж Пелл ризикує опинитися у в'язниці після того, як присяжні визнали його винним в одному випадку сексуального насилля над дитиною та чотирьох випадках непристойної поведінки з дітьми, які мали місце  наприкінці 1990-х.

Повʼязані теми:

Наступна публікація