Французьку поліцію мобілізують через протести “жовтих жилетів”

Французьку поліцію мобілізують через протести “жовтих жилетів”

Фото: Associated Press

Це вже десята субота, коли протестувальники виходять на вулиці міста.

У суботу, 19 січня, у Парижі (Франція) мобілізували п'ять тисяч поліцейських, вісім бронетранспортерів жандармерії через чергову акцію "жовтих жилетів". Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Зазначається, що протести часто супроводжуються заворушеннями і сутичками демонстрантів з поліцією.

За інформацією телеканалу, заходи безпеки в цю суботу в столиці будуть приблизно такі ж, що і 12 січня. Всього за акцією будуть стежити п'ять тисяч і співробітників правоохоронних органів. Також у Парижі будуть чергувати 35 членів підрозділу швидкого реагування.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне розпочались у Франції в листопаді. Під час протестів загинули дев'ятеро людей, ще понад 1407 осіб отримали тілесні ушкодження. Попри масові протести уряд Франції довго дотримувався свого плану щодо подальшого підвищення акцизів на пальне. 

Згодом стало відомо, що у Франції призупинять рішення про підвищення податку на пальне. Пізніше Еммануель Макрон анонсував підвищення зарплати та скорочення податків. Також Макрон визнав, що вимоги протестувальників правдиві.

2 січня французька поліція затримала одного з представників руху "жовтих жилетів" Еріка Друє за проведення у Парижі неузгодженої акції протесту.

Як відомо, "жовті жилети" – це спонтанний протестний рух у Франції, без вираженого лідера, що з'явився в кінці 2018 року. Назва руху пішла від світловідбивних жовтих жилетів, які використовують учасники демонстрацій для самоідентифікації.

Франція вивчає причетність Росії до руху "жовтих жилетів"

Франція вивчає причетність Росії до руху "жовтих жилетів"

Повʼязані теми:

Наступна публікація