ФСБ назвала напад на приймальню спецслужби в Москві терактом і розкрила подробиці

ФСБ назвала напад на приймальню спецслужби в Москві терактом і розкрила подробиці

Фото: Associated Press

Зловмисник вбив співробітника ДІБДР, який чергував біля будівлі приймальні спецслужби.

У четвер, 19 грудня, у центрі Москви на приймальню ФСБ Росії напали троє зловмисників, інцидент кваліфікували як теракт.

Про це повідомили у пресслужбі ФСБ.

"Стрілянина в приймальні ФСБ в Москві за адресою: вул. Кузнецький Міст, д. 23, сталася о 18:10 (за московським часом - прим.ред.). Троє невідомих увірвалися до будівлі приймальні ФСБ і в приміщенні відкрили стрілянину. У перестрілці з охороною приймальні двоє нападників були вбиті. А один із нападників вибіг на вулицю, де продовжив стріляти. Унаслідок був убитий співробітник ДІБДР, який чергував напроти будівлі приймальні", - йдеться у повідомленні.

Згодом у ФСБ уточнили, що загинув співробітник ФСБ.

За даними спецслужби, після цього стрілець пробіг до кінця вулиці приблизно 300 м і, відстрілюючись, повернув на площу Воровського, де забіг до одного з будинків на вулиці Велика Луб'янка і забарикадувався там.

"Звідти він періодично вів вогонь по бійцях ЦСН ФСБ і СЗШР,  які прибули на виклик. Під час перестрілки, о 19:15 злочинець був убитий. Особи вбитих встановлюються", - додали у відомстві.

Наразі спецслужби розглядають інцидент як теракт, раніше Слідчий комітет РФ порушив за фактом стрілянини кримінальну справу за ст. 317 КК РФ ("Посягання на життя співробітників правоохоронних органів").

Повʼязані теми:

Наступна публікація