ФСБ відзвітувала про затримання прихильників ІД через підготовку терактів у Росії

ФСБ відзвітувала про затримання прихильників ІД через підготовку терактів у Росії

ФСБ / Фото: Getty Images

У них нібито виявили та вилучили боєприпаси.

Російська ФСБ заявляє про припинення у Волгоградській області діяльності "Палласівського джамаату", який вербував місцевих жителів до "Ісламської держави". Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ.

"Федеральною службою безпеки за сприяння співробітників органів внутрішніх справ на території міста Палласівка Волгоградської області виявлена діяльність так званого "Палласівського джамаату", причетного до вербування жителів регіону до участі в діяльності міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" на території Сирії", - заявили в ФСБ.

Російські спецслужби стверджують, що затримали п'ятьох радикальних ісламістів, які планували теракти у Волгоградській області.

"Під час проведення оперативно-розшукових заходів встановлені і затримані п'ять радикальних ісламістів, у тому числі член банди "Палласівський джамаат", який планував здійснити терористичний акт в регіоні", - йдеться в повідомленні ФСБ.

Силовики заявляють, що за місцем проживання виявлено та вилучено боєприпаси, вибухові речовини та інші хімічні компоненти і елементи СВУ, література релігійно-екстремістського характеру.

Нагадаємо, в березні в Москві затримали 18 осіб, яких підозрюють у співпраці з терористичною організацією "Ісламська держава". В лютому в Підмосков'ї російські силовики схопили 14 осіб, яким закидають виготовлення підроблених документів для охочих вступити до лав "ІД" або для бойовиків, які повертаються в Росію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація