ФСБ завершило "слідство" і сформувало остаточні звинувачення українським морякам – адвокат

ФСБ завершило "слідство" і сформувало остаточні звинувачення українським морякам – адвокат

Фото: УНІАН

Тепер, згідно російських законів, обвинувачені мають час на ознайомлення з матеріалами справи.

Слідче управління ФСБ Росії остаточно сформувало та оголосило звинувачення всім 24 військовополоненим українським морякам. Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

Следственное управление ФСБ России предъявило обвинение в окончательной редакции всем 24-м военнопленным украинским...

Опубліковано Николай Полозов Вівторок, 9 липня 2019 р.

Відповідно до оприлюдненої ним у Facebook інформації, останнім звинувачення було пред'явлено Андрію Артеменко у вівторок, 9 липня. "Пред'явлення обвинувачення в остаточній редакції означає завершення слідчих дій, пов'язаних зі збором і процесуальним закріпленням доказів. Наступна стадія – ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - пояснив юрист.

За його прогнозом, наступного тижня кремлівські силовики клопотатимуть у Лефортовському районному суді Москви щодо продовження строку тримання під вартою всіх військовополонених. "Попередня дата судових засідань щодо продовження запобіжного заходу – 17 липня", - повідомив Полозов.

Зеленський розповів про майбутнє ВМС України та як працює над звільненням моряків

Зеленський розповів про майбутнє ВМС України та як працює над звільненням моряків

Як повідомлялося раніше, 25 травня Міжнародний трибунал ООН із морського права ухвалив рішення у справі українських полонених моряків, яких Росія затримала у Керченській протоці. Він зобов’язав РФ повернути кораблі та відпустити українських моряків на період розгляду справи.

Нагадаємо, Міжнародний морський трибунал ООН провів перші слухання за позовом України про заходи щодо РФ для звільнення полонених українських моряків і захоплених кораблів 10 травня. Раніше Росія повідомила, що не братиме в них участі. Україна подала до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов’язати Росію звільнити українських моряків і кораблі. 

У Росії рішення трибуналу не визнають. Мовляв, трибунал не має права цього вимагати, оскільки інцидент в Керченській протоці не належить до юрисдикції цього суду. У свою чергу посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, якщо Росія не виконає рішення Міжнародного трибуналу з морського права, Україна буде домагатися введення "гамбурзьких санкцій".

Повʼязані теми:

Наступна публікація