Гаррі та Меган позбавлять королівських титулів. Вони відшкодують 2,4 млн фунтів – Букінгемський палац

Гаррі та Меган позбавлять королівських титулів. Вони відшкодують 2,4 млн фунтів – Букінгемський палац

Фото: Associated Press

Пара більше не буде представляти монаршу родину, але обіцяє дотримуватися її цінностей.

Принц Гаррі і Меган Маркл більше не використовуватимуть титули Його і Її Королівська високість. Також вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків.

Про це йдеться у заяві Букінгемського палацу, поширеній 18 січня.

Разом з цим пара зголосилася відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії. Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів (майже 76 млн гривень).

Гаррі та Меган більше не будуть представляти монаршу родину, але обіцяють дотримуватися її цінностей.

Такі домовленості почнуть діяти з весни 2020 року.

У заяві королеви Єлизавети ІІ йдеться, що "після багатьох місяців розмов та недавніх дискусій" вона задоволена тим, що "нам разом вдалося знайти конструктивний шлях виходу із ситуації для мого внука та його родини". "Гаррі, Меган та Арчі завжди будуть любими членами моєї родини" - додала вона.

"Я визнаю усі виклики, з якими їм довелося зіткнутися за останні два роки і підтримую їхнє бажання жити більш незалежним життям. Хочу подякувати їм за їхню віддану роботу у цій країні, країнах Співдружності та поза її межами, а також особливо пишаюся тим, як Меган вдалося так швидко стати членом нашої родини", - заявила королева. "Уся наша родина сподівається, що сьогоднішня угода дозволить їм почати будувати нове щасливе і спокійне життя", - сказано у зверненні.

Нагадаємо, принц Гаррі, онук королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, та його дружина Меган Маркл оголосили про те, що відмовляться від статусу високопоставлених членів монаршої родини та їхніх привілеїв.

У заяві подружжя зазначило, що рішення не є раптовим і ухвалене "після багатьох місяців роздумів та внутрішніх дискусій".

Чим зумовлене рішення герцога та герцогині Сассекських, як на звістку відреагувала монарша родина та як тепер зароблятимуть на хліб Гаррі та Меган – читайте у великому матеріалі ТСН.ua

Ще у жовтні 2019 року герцог та герцогиня Сассекські у документальній стрічці розповіли про тиск громадськості та складнощі, з якими стикалися через свою належність до королівської родини.

Чому Меган та Гаррі відмовляються від королівських привілеїв

Чому Меган та Гаррі відмовляються від королівських привілеїв

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Герцогиня Сассекська Меган
Наступна публікація