Генерал армії Росії, який очолював захоплення Криму, зламав хребет унаслідок ДТП - ЗМІ

Генерал армії Росії, який очолював захоплення Криму, зламав хребет унаслідок ДТП - ЗМІ

Військовий отримав важкі травми.

Командувач повітряно-десантними військами Росії, генерал-полковник Андрій Сердюков ще 15 вересня потрапив в аварію в Мурманської області, унаслідок якої отримав важкі травми.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на джерела.

Аварія сталася на 1420-му кілометрі автодороги Р21 "Кола" в РФ. В мікроавтобус Volkswagen Caravella генерала, який прямував в кортежі у супроводі машин військової автоінспекції, врізався легковий автомобіль Chevrolet Lanos, який виїхав із зустрічної смуги. Унаслідок зіткнення мікроавтобус перекинувся.

Російський генерал у важкому стані, із серйозною черепно-мозковою травмою та переломом хребта був доставлений в реанімацію госпіталю Північного флоту. Постраждав і 52-річний заступник головкому з повітряно-десантної підготовки РФ, генерал-майор Володимир Кочетков: з численними переломами він також був госпіталізований. Травми в результаті аварії отримали 49-річний помічник головкому і 35-річний ад'ютант.

Водій Chevrolet, 34-річний житель Мурманська, від отриманих травм помер у машині швидкої допомоги. Його 39-річна дружина з важкими травмами госпіталізована. Двоє їх дітей, хлопчики 16 і 17 років, відбулися незначними ударами. Експертиза показала, що водій службового мікроавтобуса був тверезий, у ДТП він отримав незначні забої. 

Фото: Вікіпедія

Щоправда, у Міністерстві оборони РФ не підтвердили, але і не спростували інформацію про ДТП.

Андрій Сердюков є командувачем ВДВ РФ з жовтня 2016 року.

Але раніше він був начальником штабу і першим заступником командувача Південного військового округу

Як пише dt.ua із посиланням на російські ЗМІ, саме Сердюков керував операцією по захопленню Криму навесні 2014 року. Він очолив і реалізував спецоперацію, коли російські військові забезпечили прийняття парламентом Криму рішення про проведення незаконного референдуму про приєднання до РФ, який був організований протягом трьох тижнів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація