Генпрокурор США Сешнс назвав брехнею інформацію про його зустрічі з російським послом

Генпрокурор США Сешнс назвав брехнею інформацію про його зустрічі з російським послом

Фото: Reuters

Сешнс заявляє, що не обговорював хід президентської кампанії з російськими чиновниками.

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс заперечує факт зустрічі з російськими чиновниками та заявляє, що не не обговорював з ними хід президентської кампанії, а дані в матеріалі Washington Post називає брехливими. Про це повідомляє Associated Press.

"Я не маю уявлення, про що ці звинувачення, вони неправдиві", - сказав Сешнс.

Своєю чергою, генпрокурор Сешнс очолює розслідування ФБР і Мін'юсту щодо помічників Трампа і передбачуваного російського втручання у вибори. Наприкінці лютого Сешнс заявляв, що сам не втручатиметься у розслідування проти команди Трампа, щоб ФБР і Міністерство юстиції залишалися "незалежними".

Зазначимо, демократи закликали Сешнса піти у відставку через публікацію матеріалу в The Washington Post, передає Reuters. Так, лідер партії в палаті представників Ненсі Пелосі вказала, що він збрехав під присягою Конгресу.

Нагадаємо, американське видання The Washington Post оприлюднило інформацію про те, що генпрокурор США Джеф Сешнс двічі зустрічався з російським послом до виборів. Хоча перед вступом на посаду він заявив, що не мав ніяких контактів з представниками Росії.

Джефф Сешнс очолив посаду генпрокурора після того, як президент США Дональд Трамп звільнив тимчасову главу Мін'юсту і генпрокурора США Саллі Йєтс, яка була призначена керувати відомством за попередньої адміністрації Барака Обами. Як заявив Білий дім, Йєтс "зрадила Міністерство юстиції, відмовляючись забезпечити дотримання правового порядку, спрямованого на захист громадян Сполучених Штатів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація