Генсек ООН закликав держави вимагати ліквідації ядерної зброї

Генсек ООН закликав держави вимагати ліквідації ядерної зброї

Фото: Reuters

Жахливі гуманітарні та екологічні наслідки застосування ядерної зброї виходять далеко за межі національних кордонів.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш звернувся до держав-членів Організації із закликом вимагати повного знищення ядерної зброї, здатної завдати глобальну шкоду.

Про це пише Укрінформ.

"Ми знаємо, що жахливі гуманітарні та екологічні наслідки застосування ядерної зброї виходять далеко за межі національних кордонів. Таким чином, кожна держава має право вимагати ліквідації цього вкрай руйнівного виду зброї", - наголосив генсек.

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Трамп ухвалив нові санкції проти КНДР

Гутерреш підкреслив, що між державами-членами ООН зберігаються глибокі розбіжності у сфері ядерного роззброєння. Він нагадав, що за останні два десятиліття учасникам Конференції з роззброєння так і не вдалося вийти з глухого кута.

Генсек ООН також засудив ракетно-ядерні випробування КНДР та закликав міжнародне співтовариство домагатися мирного розв'язання проблеми, пов'язаної з ядерною програмою Північної Кореї.

Нагадаємо, 3 вересня, стало відомо, що КНДР провела шосте ядерне випробування. За інформацією Північної Кореї, вона провела успішне випробування водневої бомби. Повідомлялося, що випробуваний водневий заряд може бути поміщений на міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, такі дії КНДР змусили світове співтовариство відреагувати.

ТСН.ua зібрав реакцію політиків і міжнародних організацій на випробування Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація