Гімни України і США та запалення свічок: у Вашингтоні вшанували Небесну сотню

Під час церемонії до учасників з промовами звернулися керівники українських організацій м. Вашингтон.

В центрі столиці США, біля Меморіалу Лінкольна, українці Вашингтона вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє Посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що захід відкрив посол України в США Володимир Єльченко.

Він закликав усіх присутніх нагадувати всьому світові про подвиг, який зробили Герої Небесної сотні для України, втративши свої життя у боротьбі за шанс до незалежності.

Під час церемонії до учасників з промовами звернулися керівники українських організацій м. Вашингтон: Ukrainian National Information Service (UNIS), U.S.-Ukraine Foundation, United Help Ukraine, US Ukrainian Activists.

Церемонія завершилася виконанням гімнів України і США, запаленням поминальних свічок та панахидою, яку відправили священнослужителі української православної та греко-католицької церков.

Нагадаємо, 22 січня у центрі Києва відбулася хода вшанування пам’яті перших загиблих учасників Революції гідності – Героїв Небесної сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника, Юрія Вербицького та Олександра Бадери, які загинули у січні 6 років тому.

21 листопада 2013 року в Україні розпочалась вже третя за рахунком справжня революція. Вона тривала 94 дні і стала найкривавішою в історії незалежної України.

Участь у цих подіях взяли до 4 мільйонів українців. Перший майданівець помер після побиття беркутом 22 грудня. Ще троє загинули наприкінці січня на Грушевського. Станом на березень 2014 року Небесна Сотня - це 105 українців. Усі 13 загиблих правоохоронців загинули з 18 по 20 лютого. 

Майдан у цифрах: ТСН.Тиждень дослідив статистику Революції гідності

Майдан у цифрах: ТСН.Тиждень дослідив статистику Революції гідності

Повʼязані теми:

Наступна публікація