Глава МЗС Франції назвав неприйнятними спроби Росії втрутитися у президентські вибори країни

Глава МЗС Франції назвав неприйнятними спроби Росії втрутитися у президентські вибори країни

Фото: Reuters

Кібератакам піддається кандидат Еммануель Макрон.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро назвав неприйнятними спроби кібератак, у яких підозрюють Росію, на сайт та електронну пошту кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Достатньо подивитися які кандидати - Марін Ле Пен або Франсуа Фійон - Росія віддає їм перевагу в президентській кампанії Франції", - сказав він.

Він підкреслив, що кібератакам піддається саме Еммануель Макрон.

"А кібератакам піддається Еммануель Макрон, який є проєвропейським кандидатом. Така форма втручання в демократичне життя Франції є неприйнятною, і я її відкидаю", - додав він.

За словами глави МЗС Франції, Франція не допустить, щоб її вибір був зроблений під диктовку. 

Нагадаємо, раніше у Кремлі назвали абсурдними звинувачення у причетності Росії до кібератаки на бази даних і поштові скриньки французького руху "Вперед", лідером якого є кандидат в президенти Емануель Макрон. 

Раніше повідомлялося, що кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон став мішенню російських ЗМІ, які публікують про нього "неправдиві новини", а проти його кампанії відбуваються тисячі кібератак. 

Росія втручається у французькому виборчу кампанію хакерськими атаками

Росія втручається у французькому виборчу кампанію хакерськими атаками

До слова, вибори президента Франції відбудуться навесні 2017 року. Якщо жоден із кандидатів не отримає більшості у першому турі 23 квітня, то двоє його лідерів змагатимуться за президентське крісло у другому турі, який відбудеться 7 травня.

Наразі визначено чотирьох фаворитів гонок — глава партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, екс-міністр економіки Франції, незалежний кандидат Еммануель Макрон, екс-прем'єр-міністр, республіканець Франсуа Фійон та представник Соціалістичної партії Бенуа Амон. Прочитати найважливіше про кандидатів у президенти Франції Ви можете за посиланням

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація