Глава МЗС Німеччини виступив із заявами про Україну по завершенні візиту Путіна

Глава МЗС Німеччини виступив із заявами про Україну по завершенні візиту Путіна

Фото: Reuters

Публікація інтерв’ю дипломата майже збіглася в часі з робочою зустріччю керівників РФ і ФРН.

Президент РФ Володимир Путін на переговорах із канцлером ФРН Ангелою Меркель говорив про потребу в німецьких грошах для повоєнної відбудови Сирії, погрожуючи в інакшому разі можливим потоком сирійських біженців із Йорданії, Лівану та Туреччини до країн ЄС. Натяки про таку постановку питання російський керівник робив іще до початку розмови в Німеччині, йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Розмова за зачиненими дверима у вузькому колі делегацій тривала 3,5 години. Чи отримала Меркель за печенею із бранденбурзької дичини поступки від очільника Кремля і якою ціною – невідомо. Але головний дипломат Німеччини Гайко Маас поспішив запевнити, що позицією по Україні німецький уряд не поступиться. Інтерв’ю з міністром оприлюднила газета Welt am Sonntag. “Якщо ми визнаємо Крим російською територією, то це, можливо, стало б запрошенням для інших діяти з порушенням міжнародного права", - заявив у ньому глава МЗС.

Путін побував на весіллі глави МЗС Австрії та подарував їй тульський самовар

Путін побував на весіллі глави МЗС Австрії та подарував їй тульський самовар

Також він запевнив у незмінності цілей німецького уряду щодо військового конфлікту на Донбасі. ”Нашою метою залишається стабілізувати Україну, досягти режиму тиші і розведення зброї. Якщо Мінський процес вдасться втілити, можна обговорювати зняття санкцій. Але не раніше”, - пояснив Маас.

А чи підняла Меркель тему прав людини і звільнення Олега Сенцова, як на цьому наполягали демонстранти біля палацу Мезеберг, достеменно не відомо. Дивна робоча зустріч ввечері вихідного дня завершилася так само нелогічно – жодних підсумків, спільної прес-конференції, заяв чи будь-якої інформації за результатами переговорів. Уже в сутінках кортеж повіз Путіна в аеропорт в літак на Москву.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація