Глава МЗС Сербії звинуватив Україну в спробі розсварити його країну з Росією

Глава МЗС Сербії звинуватив Україну в спробі розсварити його країну з Росією

Фото: ТСН

Такою стала реакція дипломата на висловлювання українського посла в Белграді.

Сербія виступила проти України з критикою та погрозами через буцімто спробу розсварити сербів із росіянами. Заяву відповідного змісту зробив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Белград закидає Києву порушення українським послом Віденської конвенції про дипломатичні стосунки. Такою стала реакція Дачича на інтерв’ю Олександра Александровича місцевому телеканалу. У ньому посол заявив, що Росія використовує Сербію, аби розпалити війну на Балканах та знищити Європу. А також зауважив, що сербська влада не реагує на присутність своїх громадян на окупованому Донбасі в складі незаконних збройних формувань. За даними СБУ, на боці терористів воює щонайменше 300 сербів.

Раніше на ці слова українського дипломата відреагував президент Сербії Александар Вучич. Він заявив, що не розуміє зауважень посла, бо Україна є дружньою для Сербії країною, а сербські суди ухвалили вердикти щодо осіб, які воювали за кордоном. "Не знаю, що ще ми маємо зробити. Жодна людина не має дозволу державних органів Сербії брати участь у воєнних діях за кордоном, на Донбасі, у Криму чи в будь-якій частині конфлікту між Росією і Україною", – сказав Вучич.

Сербія виступила проти України з гучною критикою

Сербія виступила проти України з гучною критикою

Повʼязані теми:

Наступна публікація