Глава Ради безпеки РФ вибачився за намір росіян вбити прем'єра Чорногорії — ЗМІ

Глава Ради безпеки РФ вибачився за намір росіян вбити прем'єра Чорногорії — ЗМІ

Глава Ради безпеки РФ вибачився за намір росіян вбити прем'єра Чорногорії — ЗМІ

Микола Патрушев, глава РНБО Росії / Фото: RTVI

Водночас із Сербії видворили групу росіян, яких звинувачують у замаху на життя прем'єра сусідньої Чорногорії — Міло Джукановича.

Джерело, наближене до уряду Сербії повідомило, що Микола Патрушев, колишній директор ФСБ Росії і нинішній секретар Ради безпеки РФ вибачився за спробу росіян здійснити переворот у Чорногорії.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на сербські видання.

Патрушев, за повідомленням ЗМІ, назвав замах росіян на прем'єра Чорногорії Міло Джукановича "шахрайською операцією, яка не була схвалена Кремлем".

У цей же час британське видання зазначило, що групу росіян, яких підозрюють у змовницькому перевороті в Чорногорії, вже депортували із Сербії.

Повідомляють, що російські змовники збиралися штурмувати будівлю чорногорського праламенту в Подгориці, одягнувши уніформу місцевих поліцейських, а потім вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича і організувати проросійську партію.

Нагадаємо, 16 жовтня, у день виборів до парламенту, чорногорська влада заарештувала групу з 20 сербів і чорногорців, частина з яких воювала на боці сепаратистів на Донбасі. Їх звинуватили у плануванні збройних нападів на державні установи.

Із Сербії також депортували громадян РФ, які готували терористичні акти в Чорногорії.

А через три дні після візиту глави Ради безпеки РФ Патрушева до Белграда, пов'язаного зі скандалом щодо прем'єра Чорногорії, неподалік будинку батьків прем'єра Сербії Александра Вучича знайшли схованку з ручними гранатами, снайперськими гвинтівками та гранатометом. 

Згодом Чорногорія відкрито звинуватила російських націоналістів у намаганні вбити їхнього прем'єра. 

На що прес-секретар президент РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не причетний до спроби вбивства прем'єр-міністра Чорногорії і перевороту в цій країні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація