Глава російської розвідки провів у США переговори з американськими спецслужбами попри санкції

Глава російської розвідки провів у США переговори з американськими спецслужбами попри санкції

Фото: Getty Images

Сергію Наришкіну заборонено в'їжджати на територію США.

Глава російської зовнішньої розвідки Сергій Наришкін, який перебуває під санкціями США, минулого тижня у Вашингтоні зустрівся з представниками американських спецслужб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела у США.

Російські олігархи та кремлівські чиновники опинилися під загрозою санкцій від США

Російські олігархи та кремлівські чиновники опинилися під загрозою санкцій від США

За даними співрозмовників агентства, голова Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергій Наришкін зустрівся з директором Національної розвідки Деном Коатсом та іншими представниками розвідувальних служб США. Про що вони говорили, джерела не повідомляють.

У Twitter російського посольства у США підтвердили зустріч Наришкіна у Вашингтоні, розмістивши посилання на повідомлення російського державного новинного агентства ТАСС.

У повідомленні сказано, що посол Росії в США Анатолій Антонов, виступаючи на телеканалі "Росія 1", розповів, що Наришкін та його колеги із США обговорили "спільну боротьбу з тероризмом".

Антонов не назвав посадових осіб розвідки США, з якими зустрічався глава російської розвідки.

Центральне розвідувальне управління США відмовилося від коментарів. Офіс Коатса сказав, що, хоча він не обговорює графіки співробітників розвідки США, "будь-яка взаємодія з іноземними розвідувальними агентствами проводилося згідно з законодавством США та у консультаціях з відповідними департаментами та агентствами".

Наришкін, призначений президентом Росії Володимиром Путіним на посаду керівника СЗР у вересні 2016 року, потрапив під санкції США у березні 2014 року. Це була відповідь адміністрації Барка Обами на анексію Криму Росією. На той момент Наришкін був спікером нижньої палати російського парламенту.

Йому було заборонено в'їжджати до Сполучених Штатів, але експерти з санкцій заявили, що є способи надати підсанкційним людям дозвіл на участь в офіційній зустрічі. Зустрічі між керівниками іноземних розвідувальних служб, навіть з конкуруючими країнами, в основному зберігаються в секреті, але не є незвичайними.

Відзначимо, що дані про візит Наришкіна в США були оприлюднені менш ніж через 24 години після заяви Білого дому про плани ввести нові санкції щодо Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація