Голодування Сенцова розкриває очі світу на всі злочини путінського режиму - The New York Times

Голодування Сенцова розкриває очі світу на всі злочини путінського режиму - The New York Times

Фото: УНІАН

Видатні кінорежисери, російські та міжнародні, заявили про свою підтримку Сенцову.

Голодування незаконно ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова розкриває очі світу на всі злочини путінського режиму, які в Кремлі хотіли би приховати за феєрією Чемпіонату світу з футболу.

Сенцов заслуговує на повну підтримку міжнародної спільноти, - пише The New York Times.

"У розпал футбольної феєрії Чемпіонату світу, останні речі, на які Володимиру Путіну хотілось би звертати увагу – це права людини, Крим і Україна. Це є гарною нагодою, щоб згадати про справу Олега Сенцова, українського кінорежисера, який вже понад місяць голодує у віддаленій сибірській колонії, й нагадати російському президенту, що його дороге спортивне шоу не виправдовує злочини уряду", - йдеться у повідомленні. 

Олег Сенцов був засуджений у "найкращих традиціях радянської епохи".

Сенцов не звертатиметься до Путіна про помилування

Сенцов не звертатиметься до Путіна про помилування

"Видатні кінорежисери, російські та міжнародні, заявили про свою підтримку Сенцову; ЄС назвав справу "порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя"; а Європарламент у четвер прийняв резолюцію з вимогою негайно звільнити Сенцова та інших українських в'язнів", - наголошується в публікації. 

Кремль же, як завжди все заперечує, називаючи сліди тортур на в'язні результатами його спроб "садомазохізму". А контрольовані Кремлем медіа заявили, що таким чином Захід хоче підірвати успіх проведення в Росії Кубку світу з футболу. 

"Ні, ні й ще раз ні! Режим Путіна безпосередньо несе відповідальність за напад на Україну, за катування та сфабрикований суд проти Сенцова", - підсумовує видання. 

"Він, а також його правда, яку він відстоює, заслуговують на повну підтримку Заходу, незалежно від того, що відбувається на російських стадіонах - або в розумі президента Трампа", - резюмує The New York Times.

Нагадаємо, у четвер, 14 червня, у день початку Чемпіонату світу з футболу у Росії Європейський парламент проводив дебати щодо порушення прав людини у Росії. Саме цього дня минув рівно місяць, як Олег Сенцов розпочав голодування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація