Голова МВС Великої Британії виступив проти призначення росіянина президентом Інтерполу

Голова МВС Великої Британії виступив проти призначення росіянина президентом Інтерполу

Голова МВС Великої Британії Саджид Джавід / Фото: Reuters

Міністр вважає, що організацію має очолювати представник країни, де поважаються права людини.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід виступив проти призначення росіянина Олександра Прокопчука президентом Інтерполу.

На своїй сторінці у Twitter британський урядовець написав, що керівником організації має бути представник тієї країни, яка не порушує міжнародне право і поважає права людини.

"Будучи ключовим глобальним партнером в галузі безпеки, для надійності Інтерполу важливо, щоб його наступний президент був з країни, яка дотримується міжнародних правил та норм та поважає права людини", - написав Саджид Джавід.

Міністр зазначив, що теперішній виконуючий обов'язки президента Інтерполу Кім Чон Ян з Південної Кореї має підтримку Великої Британії.

Нагадаємо, видання Financial Times повідомило, що новим президентом Інтерполу може стати росіянин Олександр Прокопчук. Другим кандидатом на посадуглави Інтерполу є виконувач обов'язків голови організації Кім Чон Ян з Південної Кореї. Вибори президента Інтерполу мають відбутися 21 листопада.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна може призупинити членство в Інтерполі, якщо президентом організації буде призначено росіянина Олександра Прокопчука.

Також стало відомо, що рідний брат кандидата на посаду президента Інтерполу від Росії Олександра Прокопчука Ігор більше восьми років очолює постійне представництво України при ОБСЄ у Відні, а до цього був послом України у Литві. Міністерство закордонних справ України запевняє, що дипломат сумлінно виконує свою роботу і відстоює інтереси України.

В Інтерполі розгорівся скандал довкола російського кандидата на посаду президента організації

В Інтерполі розгорівся скандал довкола російського кандидата на посаду президента організації

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація