Голова ВООЗ назвав "пародією" низькі темпи вакцинації медиків від коронавірусу

Голова ВООЗ назвав "пародією" низькі темпи вакцинації медиків від коронавірусу

Фото: Associated Press

У ВООЗ будуть шукати нові способи роботи з виробниками вакцин від коронавірусу.

Вакцинувати від коронавірусу медпрацівників у деяких країнах навіть ще не почали. Причина у низьких обсягах виробництва вакцин від коронавірусу і відсутності їхнього справедливого розподілу. Це явище голова Всесвітньої організація охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреісус назвав "пародією".

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє преслужба ВООЗ.

За його словами, низькі обсяги виробництва вакцин, а також несправедливий розподіл препаратів може бути основною перешкодою на шляху до припинення гострої стадії пандемії.

"На початку року я закликав кожну країну почати вакцинацію медичних працівників та людей похилого віку в перші 100 днів 2021 року. Цього тижня буде сотий день, і 190 країн і економік уже почали вакцинацію. Це пародія, що в деяких країнах працівники охорони здоров'я та групи ризику залишаються повністю не вакциновані", – сказав Гебреісус.

Він наголосив, що ВООЗ буде й надалі закликати уряди ділитися вакцинами, а також шукатиме нові способи роботи з виробниками для збільшення загального виробництва препаратів.

Нагадаємо, раніше очільник ВООЗ Тедрос Гебреісус заявив, що нерівний розподіл вакцин від коронавірусу між багатими і бідними країнами є "катастрофою" і "моральним провалом". Також він звернувся до країн, у яких є вакцини проти коронавірусу, із закликом пожертвувати їх для бідніших регіонів. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: у Франції вакцинацію будуть проводити на найбільшому стадіоні країни  

Новини світу: у Франції вакцинацію будуть проводити на найбільшому стадіоні країни  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація