Гонконгські вчені заявляють, що створили спрей з вакциною від грипу і коронавірусу

Гонконгські вчені заявляють, що створили спрей з вакциною від грипу і коронавірусу

Фото: pixabay.com

Зараз мають розпочатись його випробування на людях.

В Гонконгському університету створили назальний спрей, що містить вакцину від звичайного грипу та нового коронавірусу COVID-19 і вже з наступного місяця почнуться його випробування на людях.

Про це пише наукове виданні Nature microbiology.

Вчені запевняють, що спреєм можна буде знищити вірус ще у носі, звідки він найчастіше потрапляє до організму. Його вже випробували на гризунах і дослідження показують, що певні препарати, які використовують для лікування інфекційних захворювань, є ефективними для придушення симптомів коронавірусу.

Найближчим часом починається випробування вже на першій сотні добровольців - на них перевірять безпечність, а також підбиратимуть потрібне дозування. Науковці вже подали у США патент на виготовлення такої вакцини.

Нагадаємо, що у світі поки немає жодної підтвердженої вакцини від коронавірусу, всі проходять стадію завершального дослідження. Хоча в Росії вже зареєстрували дві вакцини і запевняють, що найближчим часом буде зареєстрована третя. 

За даними ВООЗ наразі лише 10 вакцин перебувають на третьому етапі тестування – рандомізованих, подвійно-сліпих випробувань серед великої кількості добровольців. На цьому етапі учасникам тестування дають не лише вакцину, а й плацебо, і ані вони, ані лікарі не знають, кому саме що дістається.

Коронавірусна пандемія: кількість хворих у світі наближається до 38,5 мільйона

Коронавірусна пандемія: кількість хворих у світі наближається до 38,5 мільйона

Повʼязані теми:

Наступна публікація