Грібаускайте: РФ чинить в Україні не менш жахливі речі, ніж в Сирії

Грібаускайте: РФ чинить в Україні не менш жахливі речі, ніж в Сирії

Фото: Getty Images

Вона згадала і про енергетичний шантаж, який є "улюбленою зброєю РФ".

Світові варто пам'ятати, що Росія чинить в Україні не менш жахливі речі, ніж відбуваються у Сирії та Північній Кореї.

Про це під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН заявила президент Литви Даля Грібаускайте, - пише Укрінформ.

"Увага світу нині прикута до Північної Кореї та Сирії, але ті самі методи шантажу, погроз та агресії застосовуються Росією в Україні та вздовж східного кордону НАТО", - сказала Грібаускайте.

Вона звернула увагу на порушення Росією як постійним членом Радбезу ООН своїх зобов'язань з підтримки миру у світі. "Незважаючи на особливу відповідальність Росії із підтримки миру у світі як постійного члена Ради безпеки ООН, вона порушила Статут ООН, напавши на Грузію та незаконно анексувавши Крим" Грібаускайте згадала і про енергетичний шантаж, який є "улюбленою зброєю РФ".

"У Білорусі, всього за 40 км від столиці Литви, Росія будує небезпечну Островецьку АЕС, яка є геополітичною зброєю, що не відповідає базовим міжнародним ядерним стандартам", - зазначила вона. Президент Литви закликала міжнародну спільноту об'єднатися й дати відсіч глобальним агресорам.

"Агресія нікого не може зробити сильнішим. Вона не може нікому принести жодної краплі поваги. Єдине, що дасть агресія, – це презирство, сором та засудження. Міжнародна спільнота повинна взяти на себе частину відповідальності. Ми не можемо дозволити страху перемогти, закривши очі на дії порушників, оскільки це лише заохотить їх", - підсумувала глава Литви. 

Президент США Дональд Трамп виступив із закликом до ООН припинити загрози суверенітету держав у світі та відстоювати повагу до державних кордонів, згадавши при цьому ситуацію в Україні, яка потерпає від російської агресії.

Про це він заявив під час промови на відкритті загальнополітичних дебатів в рамках 72 сесії Генеральної асамблеї ООН

Повʼязані теми:

Наступна публікація