Губернатора Нью-Йорка звинувачують в сексуальних домаганнях до 11 жінок

Губернатора Нью-Йорка звинувачують в сексуальних домаганнях до 11 жінок

Фото: Associated Press

Політик назвав результати слідства неточними і несправедливими.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо домагався 11 жінок, включаючи співробітниць свого офісу.

Про це заявила прокурор штату Летиція Джеймс, повідомляє Reuters.

За словами правоохоронців, через дії політика офіс губернатора перетворився в "токсичне робоче місце, наповнене знущаннями, страхом і залякуванням".

Жінки розповідають, як Куомо їх мацав, цілував, робив вульгарні компліменти.

Своєю чергою губернатор, який представляє Демократичну партію і працює на цій посаді з 2011 року, назвав результати слідства неточними і несправедливими. Він запевняє, що його слова, жести і поведінка були неправильно витлумачені.

Розслідування має цивільний характер і не веде безпосередньо до порушення кримінальної справи. Сам Куомо заявив, що не планує подавати у відставку, хоча до цього його неодноразово закликали різні політики.

Так, Андреа Стюарт-Кузенс, лідер більшості в Сенаті, вважає, що губернатор повинен "піти у відставку заради блага держави".

Прессекретарка Білого дому Джен Дженніфер Псакі запевнила, що президент Джо Байден розгляне результати розслідування проти губернатора Нью-Йорка. Байден уже заявив журналістам, що Куомо має піти у відставку.

Раніше колишня співробітниця адміністрації штату Нью-Йорк, 35-річна Анна Лісс звинуватила Куомо в неналежній поведінці. Перед цим два колишні підлеглі губернатора — Шарлотта Беннет і Ліндсі Бойлан — стверджували, що зазнали сексуальних домагань з його боку. Також Ганна Рух, яка не була його підлеглою, звинуватила губернатора Нью-Йорка в неналежній поведінці.

Оля Полякова відверто розповіла про сексуальні домагання з боку Костянтина Меладзе

Оля Полякова відверто розповіла про сексуальні домагання з боку Костянтина Меладзе

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація