Хай буде з тобою Сила. Як у світі святкують день "Зоряних воєн"

День "Зоряних воєн" уже набрав обертів у Таїланді і Тайвані.

Сьогодні, у середу, 4 травня, у світі відзначають день "Зоряних воєн". Люди одягають костюми персонажів з легендарної саги, обирають сторону Світла чи Темряви та влаштовують святкування на вулицях. День "Зоряних воєн" уже набрав обертів у Таїланді і Тайвані.

День "Зоряних воєн" не випадково святкують 4 травня. У фільмі часто вживають фразу "May the Force be with you", що перекладається як "Хай буде з тобою Сила". Однак фанати кіноепопеї обіграли слова "may" та "force", оскільки вони співзвучні зі словами "травень" та "четвертий", та обрали неофіційним днем святкування легендарного фільму саме 4 травня.

День "Зоряних воєн" став настільки популярним, що 5 травня стали називати "Днем реваншу П'ятого" на честь III епізоду саги "Помста ситхів". Останнє слово з назви схоже з англійської "fifth" - "п'ятий", на чому і побудований каламбур.

У цей день фанати саги переходять на темну сторону Сили і вшановують Владик ситхів та інших антигероїв зі всесвіту "Зоряних воєн".

Також існує інтерпретація, за якою День реваншу святкується 6 травня і називається "Днем реваншу Шостого", бо англійське слово "Sith" схоже як на "fifth" ( "п'ятий"), так і на "sixth" ( "шостий" ).

До святкування дня "Зоряних воєн" також приєдналися і юзери різних соцмереж. У Twitter користувачі викладають різні зображення та відео з хештегом MayThe4thBeWithYou.

Нагадаємо, майже 40 років тому, 4 травня 1979 року, Маргарет Тетчер стала прем'єр-міністром Великобританії. Пробувши на посаді 11 років, "Залізна леді" досі залишається єдиною жінкою, яка займала крісло прем'єра Об'єднаного Королівства. ТСН.ua розробила інфографіку, із якої можна дізнатися більше про життя одного з найвпливовіших політиків ХХ століття.

Повʼязані теми:

Наступна публікація