"Хвороба" Кім Чен Ина: хто може замінити лідера КНДР у разі його смерті – Bloomberg

"Хвороба" Кім Чен Ина: хто може замінити лідера КНДР у разі його смерті – Bloomberg

Фото: Associated Press

Північнокорейський лідер уже кілька тижнів не з’являється на публіці.

Таємниця, яка оточує здоров'я Кім Чен Ина, оголює глибоку невпевненість щодо майбутнього Північної Кореї після більш восьми років його приходу до влади. Тоді як сім'я Кім керує країною протягом семи десятиліть, передаючи владу між спадкоємцями чоловічої статі, як і інші спадкові династії, 36-річний Кім не назвав наступника.

Його власні діти ще молоді, а ті дорослі із керівної династії, які вижили, стикаються з потенційними перешкодами на шляху до їхнього правління. Bloomberg виділив кілька можливих наступників Кім Чен Ина.

Кім Йо Чжон, сестра

Фото: Associated Press

Частково представник династії, частково особистий помічник, Кім Йо Чжон стала однією із найближчих помічників її старшого брата. Раніше цього місяця вона була відновлена ​​на посаді альтернативного члена Політбюро керівної Трудової партії Кореї. Таким чином, вона - єдиний член сім'ї Кім, яка наближається до реальної влади.

Хоча вона і стала першим членом керівної родини, яка відвідала Сеул і супроводжувала Кім Чен Ина на його зустрічах на вищому рівні з президентом США Дональдом Трампом і китайським лідером Сі Цзіньпіном, вона також виконувала повсякденні завдання, такі як допомога лідеру в гасінні сигарети під час зупинки поїзда до Китаю. Незрозуміло, чи буде патріархальна еліта Північної Кореї підтримувати відносно молоду жінку у ролі наступного "верховного лідера" країни.

Син Кім Чен Ина

Спадкоємець чоловічої статі забезпечить звичайну лінію спадкування в династії, якою раніше керував батько Кіма, Кім Чен Ір,  та її засновник, дід Кім Ір Сен. За даними південнокорейської розвідки, в 2009 році Кім одружився на колишній співачці Лі Соль Чжу і, як вважають, у них є троє дітей.

Проблема в тому, що діти ще не були офіційно згадані в державних засобах масової інформації, і вважається, що найстарший з них - син 2010 року народження, повідомляє південнокорейська газета DongA Ilbo. Колишня зірка баскетболу Денніс Родман, який відвідував Північну Корею, в 2013 році сказав, що у Кіма також є маленька дочка на ім'я Чжу Ає. Такий варіант, ймовірно, вимагав би, щоб хто-небудь правив у будь-якій формі регента до досягнення повноліття когось із дітей Кіма.

Кім Хан Соль, племінник

Фото: Associated Press

Кім Хан Соль, який народився 1995 року, можливо, сам став би очевидним спадкоємцем, якби його батько Кім Чен Нам не посварився з Кім Чен Іром і не пішов у вигнання до китайського грального центру Макао. Кім Чен Нам був старшим зведеним братом Кім Чен Ина і його найсерйознішим конкурентом. Він часто відвідував казино і іноді критикував режим свого молодшого брата.

Будь-які надії на повернення Кім Хана Соля до Пхеньяну були розбиті в 2017 році, коли його батько був убитий в аеропорту Куала-Лумпура двома жінками, які нанесли йому на обличчя нервовий агент VX. Пізніше китайська поліція заарештувала кількох північнокорейців, відправлених до Пекіна за підозрою в змові з метою вбивства Кім Хана Соля, повідомила тоді південнокорейська газета JoongAng Ilbo. Його місцеперебування залишається невідомим.

Кім Чен Чхоль, брат

Фото: BBC

Кім Чен Чхоль, єдиний брат Кім Чен Ина, який вижив, може стати ще одним прикладом, однак він виявляє більший інтерес до гітар, ніж до політики. Те Йон Хо, колишня друга людина в посольстві Північної Кореї в Лондоні, який перейшов до Південної Кореї, одного разу сказав, що старший брат Кіма "не має офіційної посади", додавши, що він "просто дуже талановитий гітарист".

Кім Чен Ір вважав свого середнього сина "дівочним", за словами людини, яка носить псевдонім Кендзі Фуджімото і стверджує, що був особистим шеф-кухарем для колишнього північнокорейського лідера. У 2011 році південнокорейська телекомпанія KBS зняла Кім Чен Чхоля на концерті Еріка Клептона в Сингапурі. Мало що відомо про нього, крім того, що він навчався у Швейцарії і є шанувальником професійного баскетболу США, як і його брат.

Мертвий чи живий: яка доля північнокорейського диктатора Кім Чен Ина

Мертвий чи живий: яка доля північнокорейського диктатора Кім Чен Ина

Повʼязані теми:

Наступна публікація