"ІД" взяла на себе відповідальність за стрілянину в приймальні ФСБ у Хабаровську

"ІД" взяла на себе відповідальність за стрілянину в приймальні ФСБ у Хабаровську

Фото: Reuters

Слідчий комітет РФ заперечує причетність вбивці до тероризму.

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" взяли на себе відповідальність за напад на приймальню ФСБ в Хабаровську, яке сталося 21 квітня.

Про це повідомляє моніторингова група SITE з посиланням на пов'язане з ісламістами агентство Amaq, передає Медуза.

"ІД" не уточнює, чи бере на себе відповідальність за напад на стрілецький клуб, з якого було викрадено зброю для атаки на приймальню ФСБ.

Слідчий комітет РФ після цього виступив із заявою, в якій спростував причетність нападника Антона Конєва з терористичними угрупованнями.

Офіційний представник відомства Світлана Петренко зазначила, що "отримані дані вказують на те, що нападник дотримувався неонацистських поглядів і відчував ненависть до людей інших національностей".

"У слідства немає жодних підстав, що підтверджують зв'язок нападника з міжнародною терористичною організацією, яка нібито приписала собі цей злочин", — цитує "РИА Новости" представника СК РФ.

Російське видання РБК з посиланням на джерело у ФСБ повідомило, що нападник був пов'язаний з неонацистським угрупованням "Штольц Хабаровськ". Ця угруповання з'явилося в кінці 2012 року. Чисельність руху — близько 15 осіб у віці 17-20 років. Вони вважають себе "борцями за мораль", а також виступають проти нелегальної міграції.

До цього російські ЗМІ повідомляли, що Антон Конєв два роки тому нібито прийняв іслам, а на його сторінці в "ВКонтакте" знайшли ролики, де чутні слова "Аллаху акбар".

Медуза отримала анонімний лист від так званої "Російської повстанської армії", яка також взяла на себе відповідальність за напад на приймальню ФСБ. У листі йдеться, що РПА бореться з "репресивним режимом Путіна і його каральних органів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація