«ІДІЛ» і дитяче порно: в Ірані завели кримінальну справу проти Павла Дурова

«ІДІЛ» і дитяче порно: в Ірані завели кримінальну справу проти Павла Дурова

«ІДІЛ» і дитяче порно: в Ірані завели кримінальну справу проти Павла Дурова

Дуров, засовник Telegram, Павло Дуров / Фото: Twitter/Павло Дуров

Справа стосується популярного в країні месенджера Telegram.

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров став фігурантом кримінальної справи в Ірані.

Про це повідомляє Дождь з посиланням на Іранську службу Бі-бі-сі.

Прокурор Тегерана Аббас Джафарі Долатабаді розповів, що кримінальну справу порушено у зв'язку з «наданням послуг» Telegram. Іранська влада вважає, що месенджер популярний серед бойовиків «Ісламської держави». Також, на думку правоохоронців, Telegram використовують для наркоторгівлі, торгівлі людьми і поширення дитячої порнографії.

Сам Павло Дуров у Twitter написав, що Telegram блокує заборонений контент в Ірані, тому відкриття кримінальної справи для нього стало сюрпризом.

«Щойно перевірив у нашої команди модераторів: вони блокують більше 1000 каналів, ботів, чатів з порнографічним і терористичним вмістом в Ірані щодня», — написав Дуров.

Зазначимо, що Telegram вважається найпопулярнішим месенджером в Ірані. Раніше Дуров повідомляв, що в цій країні у програми близько 40 мільйонів користувачів.

Нагадаємо, засновник соцмережі Telegram Павло Дуров, який свого часу заснував "ВКонтакте", а потім змушений був звідти піти через тиск, частково погодився на вимоги Роскомнадзора про внесення месенджера до реєстру організаторів поширення інформації. Компанія надасть дані про своїх засновників і координати для зв'язку. Хоча ці дані і так публічно доступні. При цьому Дуров зазначив, що Telegram не буде надавати регулятору доступу до листування користувачів месенджера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація