Імпічмент-шоу. Тисячі американців стежать удома та в барах за відкритими слуханнями в Конгресі

Імпічмент-шоу. Тисячі американців стежать удома та в барах за відкритими слуханнями в Конгресі

Фото: Associated Press

Розпочалося перше відкрите слухання в справі імпічменту Трампа.

Історичний день для Сполучених Штатів – 13 листопада розпочалося перше відкрите слухання в справі імпічменту Дональда Трампа. Транслюють і говорять про нього всі канали Америки і світу.

Першим свідком став голова американського посольства в Києві Вільям Тейлор, після нього свідчитиме заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент. У цих свідченнях звучали прізвища українських політиків, зокрема помічника президента Зеленського Андрія Єрмака.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Від світанку під спорудою, де на очах у всього світу заслуховують свідків у справі імпічмента Трампа, людно та гамірно попри мороз. Протестувальники зачитують вголос конституцію і вимагають відправити Трампа у відставку.

"Це історичний день, перший день публічного імпічменту, мені дуже важливо бути тут, аби висловитися".

У Вашингтоні з'ясовуватимуть, чи зловживав президент владою, чи намагався тиснути на Україну. Але навряд чи про Україну дізнаємося щось нове, це більше про Трампа.

Перші свідки - спеціальний повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря Джордж Кент - обидва раніше, під час закритих слухань, однозначно засуджували так звану "тіньову дипломатію" - неформальний канал спілкування з українцями, що діяв в обхід посольства.

Фото: Associated Press

"Україна важлива для безпеки Сполучених Штатів. … Ми маємо підтримувати Україну у боротьбі проти їхнього сусіда. Російська агресія не припиняється. Адміністрації республіканців і демократів протягом трьох декад допомагали цивільним і військовим та надавали Україні політичну підтримку", - зазначив Тейлор.

"Президент Трамп хотів зв'язати президенту Зеленському руки", - наголосив голова комітету з розвідки Палати представників США Адам Шифф.

Усі бари навколо Капітолійського пагорба відчиняються незвично рано. У Вашингтоні дивитися відкриті слухання в компанії - добра традиція. Це дивне враження, повірте мені - перебувати в барі, де кожен, абсолютно кожен знає про Україну.

"Я переконаний, Сполучені Штати повинні підтримувати Україну, особливо з огляду на Росію на її кордоні".

"Україна дуже залежна від США, я думаю, пан Зеленський сказав те, що повинен був сказати, я б на його місці, мабуть, сказала б те ж саме, адже він не знає, скільки ще залишиться при владі цей президент Сполучених Штатів".

А за барною стійкою усім охочим за сім доларів наливають фірмового коктейля під красномовною назвою: "У мене 99 проблем, зате немає імпічменту".

Яна Слєсарчук

Історичний день для США: триває перше відкрите слухання у справі імпічменту Трампа

Історичний день для США: триває перше відкрите слухання у справі імпічменту Трампа

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація