Іран отримає санкції, якщо перешкодить експертам із Канади розслідувати авіакатастрофу – Трюдо

Іран отримає санкції, якщо перешкодить експертам із Канади розслідувати авіакатастрофу – Трюдо

Фото: Getty Images

Канадський прем’єр натякнув, що санкції можуть запровадити одразу кілька країн.

Уряд Канади готовий розглянути введення санкцій щодо Тегерана у разі відмови допустити її експертів до розслідування причин авіакатастрофи українського літака "МАУ", що розбився 8 січня в Ірані, в результаті чого загинули 176 осіб. Про це заявив глава уряду Канади Джастін Трюдо.

За його словами, Канада вимагатиме допуску своїх спеціалістів, але, якщо буде відмова, то влада готова обговорити разом із міжнародними партнерами введення обмежень. Про які саме санкції йдеться – Джастін Трюдо не уточнив.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

ТСН.ua зібрав головне про аварію та стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація