Іран захопив нафтовий танкер в Перській затоці

Іран захопив нафтовий танкер в Перській затоці

Фото: Associated Press

За попередньою інформацією на борту перебувають 12 людей.

Військово-морські сили Корпусу вартових ісламської революції (державне військово-політичне формування в Ірані) 18 липня оголосили про захоплення іноземного нафтового танкера в Ормузькій протоці на південь від острова Ларек.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

В уряді Ірану заявили, що танкер займався контрабандою нафти і перевозив іранські нафтопродукти закордонним покупцям. Яким саме, невідомо. Якій країні належить захоплений танкер, не уточнюється.

Агентство повідомляє, що на борту судна перебуває 12 людей.

Нагадаємо, що у четвер, 4 липня, піхотинці Великої Британії, поліцейські й митні органи Гібралтару затримали в Гібралтарі танкер Grace 1 під панамським прапором, яким Іран, імовірно, в обхід санкцій Євросоюзу перевозив нафту до нафтопереробного заводу Баніяс у Сирії.

До цього, 20 червня з'явилася інформація про знищення на півдні Ірану американського БПЛА Global Hawk. Своєю чергою, в США заявили, що безпілотник було збито над Ормузькою протокою та він не перебував в повітряному просторі Ірану.

Зазначимо, що це відбулося на тлі інциденту в затоці Омана 13 червня. Тоді атаки зазнали танкер Front Altair норвезької компанії Frontline, а також танкер Kokuka Courageous, яким володіє японська транспортна компанія Kunihana Sangyo.

В результаті атаки спалахнули пожежі, а норвезьке судно затонуло. На його борту перебували 23 людини - переважно громадяни Грузії, Росії та Філіппін. Вони, як і близько двох десятків моряків-філіппінців, які перебували на борту японського судна, були врятовані та евакуйовані. 

В Японії та Норвегії вже офіційно підтвердили, що танкери належать компаніям цих країн. Уряди Сполучених Штатів та Великої Британії вважають Іран відповідальним за напади на танкери в Оманській затоці. Перед атакою на танкери, за інформацією ЗМІ, іранські військові нібито запустили ракету по американському безпілотнику. 

ООН збирає Радбез через вибухи на танкерах в Оманській затоці

ООН збирає Радбез через вибухи на танкерах в Оманській затоці

Повʼязані теми:

Наступна публікація