Іран захопив танкер з хімічними речовинами під прапором Південної Кореї

Іран захопив танкер з хімічними речовинами під прапором Південної Кореї

Фото: Associated Press

Південна Корея направила до Ормузької протоки свій підрозділ з боротьби з піратством.

Іран затримав танкер для хімічних речовин під прапором Південної Кореї в Ормузькій протоці.

Про це 4 січня повідомляє CNN.

Судно звинуватили в забрудненні довкілля і хімічному забрудненні Перської затоки. Танкер прямував до порту Фуджейра в Об'єднаних Арабських Еміратах. Він перевозив нібито метанол та інші хімічні речовини. На борту перебували 20 членів екіпажу, 5 із яких є громадянами Південної Кореї.

Компанія DM Shipping, якій належить захоплене судно, заперечила звинувачення в забрудненні води танкером. Водночас Міністерство оборони та посольство Південної Кореї попросили владу Ірану підтвердити безпеку екіпажу та якомога швидше звільнити судно.

У Королівському флоті Великої Британії повідомили, що в Ормузькій протоці "відбувся інцидент" між торговим судном та іранською владою, після чого той змінив курс до територіальних вод Ірану. Однак капітан судна увімкнув систему оповіщення про напад, тому танкер вдалося відстежити аж до його прибуття в іранський порт.

У відповідь на дії Ірану Південна Корея направила до Ормузької протоки свій підрозділ із боротьби з піратством.

Нагадаємо, що це вже не перший конфлікт за участі Ірану в цих водах. 19 липня 2019-го року Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану повідомив, що захопив в Ормузькій протоці британський нафтовий танкер Stena Impero.

Повʼязані теми:

Наступна публікація