Іран зробив велику помилку – Трамп про збиття американського дрона у Перській затоці

Іран зробив велику помилку – Трамп про збиття американського дрона у Перській затоці

Фото: Associated Press

США стверджують, що їхній безпілотник був у міжнародному повітряному просторі.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Іран зробив "велику помилку", коли збив американський безпілотник над Перською затокою.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Іран зробив дуже велику помилку!" - повідомив Трамп.

Нагадаємо, 20 червня з'явилася інформація про знищення на півдні Ірану американського БПЛА Global Hawk. Своєю чергою, в США заявили, що безпілотник було збито над Ормузькою протокою та він не перебував в повітряному просторі Ірану.

Зазначимо, що це відбулося на тлі інциденту в затоці Омана 13 червня. Тоді атаки зазнали танкер Front Altair норвезької компанії Frontline, а також танкер Kokuka Courageous, яким володіє японська транспортна компанія Kunihana Sangyo. В результаті атаки спалахнули пожежі, а норвезьке судно затонуло. На його борту перебували 23 людини - переважно громадяни Грузії, Росії та Філіппін. Вони, як і близько двох десятків моряків-філіппінців, які перебували на борту японського судна, були врятовані та евакуйовані. 

В Японії та Норвегії вже офіційно підтвердили, що танкери належать компаніям цих країн. Уряди Сполучених Штатів та Великої Британії вважають Іран відповідальним за напади на танкери в Оманській затоці. Перед атакою на танкери, за інформацією ЗМІ, іранські військові нібито запустили ракету по американському безпілотнику.

Іран оголосив про частковий вихід з міжнародної ядерної угоди

Іран оголосив про частковий вихід з міжнародної ядерної угоди

Повʼязані теми:

Наступна публікація