"Ісламська Держава" взяла на себе відповідальність за обидва теракти в церквах Єгипту

"Ісламська Держава" взяла на себе відповідальність за обидва теракти в церквах Єгипту

Церква у Танті / Фото: Reuters

Сьогодні, 9 квітня, сталися смертельні вибухи в християнських церквах в містах Танта і Александрія.

Терористична організація "Ісламська Держава" взяла на себе відповідальність за обидва теракти в Єгипті — в християнських церквах міст Танта і Александрія.

Про це повідомляє AFP із посиланням на інформагентство терористів "ІД" Amaq.

"Група, яка належить до "Ісламської Держави", здійснила дві атаки на церкви в містах Танта і Александрія", — йдеться в повідомленні агентства Amaq.

Нагадаємо, сьогодні в неділю, 9 квітня, коли християни Східного та Західного обрядів відзначають Вербну неділю, в двох християнських церквах у Єгипті сталися вибухи, які загалом забрали майже 40 життів та залишили травмованими понад 100 осіб.

Першим прогримів вибух у місті Танта, що на північ від Каїра. Люди зібралися до церкви коптів на служіння до Вербної неділі, коли в перших рядах у приміщенні церкви просто біля вівтаря прогримів вибух. Папа Франциск, який має цього місяця навідатися до Єгипту, засудив цей інцидент.

Через кілька годин після вибуху в Танті новий вибух прогримів навпроти християнської церкви в місті Александрія, як повідомило Державне телебачення Єгипту, його скоїв терорист-смертник.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі назвав обидва вибухи терактами, сказавши: "Цей терор спрямований проти нашої батьківщини, і проти християн, і проти мусульман".

Повʼязані теми:

Наступна публікація